Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@15:29:47 GMT

چرا نباید با بلیط چارتری سفر کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۳۲۴۵

چرا نباید با بلیط چارتری سفر کنیم؟

به گزارش صدای ایران، در صورتی که شما هم دوست دارید مسافرت دلنشینی به استانبول داشته باشید، بهتر است قبل از سفر هزینه‌های مختلف  و قیمت تور استانبول را بررسی کنید و بعد برای سفر آماده شوید.
در عین حال برای خرید بلیط لحظه آخری استانبول به تهران دو نوع مختلف شامل بلیط سستمی و چارتری وجود دارد. بلیط سیستمی کاملا در اختیار شرکت هواپیمایی قرار دارد و قیمتش بر اساس قوانین هواپیمایی تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به اینکه همه ما برای سفر به دنبال کاهش هزینه‌ها در کنار حفظ کیفیت هستیم، یکی از روش‌ها برای این کار خرید بلیط چارتری است. بلیط چارتری به بلیطی گفته می‌شود که آژانس هواپیمایی به‌صورت مستقیم می‌فروشد و سود و ضرر آن مستقیم به حساب آژانس هواپیمایی مربوط است و این موضوع در برخی موارد باعث کاهش قیمت بلیط می‌شود.
اگرچه در نگاه اول خرید این نوع بلیط به دلیل قیمت پایین‌تر، مقرون به‌صرفه و اقتصادی است، اما در عین حال معایبی نیز دارد. به همین دلیل در ادامه قصد دارم معایب خرید بلیط چارتری را بررسی کنم. انواع بلیط چارتر به‌صورت کلی بلیط چارتری در سه دسته‌بندی کلی زمانی پرواز چارتر شناور، پرواز چارتر بک تو بک و بلاک سیت چارتر قابل مقایسه است. در پرواز چارتر شناور تمام صندلی‌ها و یا تعدادی از آن‌ها در اختیار چارتر کننده قرار می‌گیرد و متعهد می‌شود که در مدت زمان مشخصی مانند یک هفته یا یک ماه صندلی‌ها را به‌صورت رفت و برگشت به مسافران بفروشد.
پرواز چارتر بک تو بک نیز به این صورت است که چارتر کننده باید بلیط‌های چارتر را در یک فاصله زمانی تعیین شده که بین زمان رفت و برگشت است، به فروش برساند. مثلا اگر شما قصد دارید بلیط چارتر برای رفتن استانبول تهیه کنید؛ اپراتور به شما می‌گوید که تاریخ بلیط برگشت حداکثر باید تا دو هفته بعد از پرواز رفت باشد. در صورتی که در تاریخی بیشتر از دو هفته برگردید، بلیط شما باطل شده و برای برگشت باید دوباره برای خرید بلیط اقدام کنید.
درنهایت در بلیط بلاک سیت چارتر کننده متعهد می‌شود که فقط تعداد مشخصی از صندلی‌ها را به‌صورت رفت و برگشت در تاریخ مشخص در یک مسیر پروازی به مسافران یک پرواز بفروشد. بنابراین در این مدل از بلیط چارتری همه‌چیز به‌نوعی ثابت و تعیین شده است و هیچ‌کدام قابل تغییر نیستند. معایب بلیط چارتری اگرچه بلیط چارتری در سه دسته‌بندی مختلف ارائه شده و از این نظر تنوع دارد؛ اما معایب مختلف و محدودیت‌هایی که در این نوع بلیط وجود دارد، باعث می‌شود که کمی در خرید آن تجدیدنظر کنیم. بنابراین در صورتی که به دنبال بلیط لحظه آخری استانبول به تهران هستید و یا اینکه می‌خواهید سفری کاملا اقتصادی و ارزان را برای تعطیلات برنامه‌ریزی کنید، بهتر است با معایب این نوع بلیط هم آشنا شوید. قیمت بلیط چارتری به پیک سفر بستگی دارد یکی از دلایلی که خرید این بلیط چندان مناسب نیست، توجه به پیک مسافرت است. بلیط چارتر هم تحت تأثیر زمان‌های اوج و پیک سفر قرار دارد و به همین دلیل در زمان اوج سفر انتظار قیمت ارزان نداشته باشید. بنابراین در زمان‌های مختلف سال، قیمت متغیری دارد و نمی‌توان به‌طور دقیق و ثابت قیمت آن را در تمام روزهای سال یکسان دانست. امکان لغو بلیط چارتری وجود ندارد بلیطهای سیستمی این امکان را برای مشتری فراهم می‌کنند که قبل از سفر بتوانند پرواز را کنسل کنند. اما متاسفانه این شرایط در خرید بلیط چارتری وجود ندارد و در صورتی که قصد سفر نداشته باشید، هزینه پرداخت شده قابل برگشت نخواهد بود. قیمت برای همه یکسان است مشکل دیگری که در این نوع بلیط وجود دارد، عمد تفاوت قیمت برای سنین مختلف است. به عبارت دیگر برای کودکان 2 تا 12 ساله هم قیمت بلیط مانند بزرگ‌سالان محاسبه می‌شود و از این نظر قیمت آن اقتصادی نیست. اما در پرواز سیستم می‌توانید برای کودکان نرخ کمتری پرداخت کنید.
همچنین در پروازهای چارتر هزینه‎ بیمه و بلیط نوزاد (۰ تا ۲ سال) در فرودگاه توسط نماینده ایرلاین دریافت می‌شود. بنابراین اگر قصد  دارید یک مسافرت خانوادگی مقرون به‌صرفه و ارزان به کشورهای توریستی مانند استانبول برای تعطیلات داشته باشید، بهتر است از خرید بلیط چارتری صرف‌نظر کنید. برای این کار توصیه می‌شود که بعد از اطلاع از قیمت تور استانبول، به دنبال گزینه‌های بهتر و مناسب‌تر باشید. چرا بلیط چارتری ارزان‌تر است؟ خب شاید برای شما هم سوال باشد که چرا این نوع بلیط ارزان‌تر از نوع سیستمی است؟ حقیقت این است که چارتر کننده تمام یا بخشی از صندلی‌ها را قبلا خریده و هزینه آن را پرداخت کرده است. به همین دلیل اگر بلیط‌ها در زمان معینی که در قرارداد است به فروخته نشود، خسارت مالی زیادی برای این شرکت ایجاد  و متضرر می‌شود. بنابراین با نزدیک شدن به زمان پرواز، شرکت چارترکننده حاضر می‌شود که بلیط را با قیمت‌های کمتر به فروش برساند تا خسارت و ضرر کمتری داشته باشد. کلام آخر بلیط چارتری یکی از روش‌های مقرون به‌صرفه برای مسافرت محسوب می‌شود تا بتوانید هزینه‌های سفر را تا حد امکان کاهش دهید.اما در عین حال قیمت بلیط‌ چارتر هم به زمان و میزان تقاضای مسافران بستگی دارد. به همین دلیل در فصل‌های ل تابستان و نوروز که تقاضا برای مسافرت و خرید بلیط زیاد بیشتر است، تفاوتی بین  قیمت بلیط‌های چارتری و بلیط‌های سیستمی نباشد و حتی گاهی اوقات قیمت بلیط چارتری بیشتر از سیستمی است. اما به‌طورکلی هرچه به زمان پرواز نزدیک‌تر شوید، بلیط‌های چارتر با قیمت‌ ارزان‌تری به فروش می‌رسد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بلیط چارتری بلیط لحظه آخری خرید بلیط چارتری نوع بلیط همین دلیل چارتر کننده پرواز چارتر قیمت بلیط صندلی ها بلیط ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۳۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟

با توجه به استقبال مردم، احتمال اینکه این طرح با بررسی عمیق و تأمین بودجه به همین شکل یا اشکال دیگر از پرداخت یارانه مضاعف به مردم تمدید شود، دور از انتظار نیست.

به گزارش مشرق، دولت سیزدهم در راستای ارتقا امنیت غذایی مردم و اصابت یارانه بر سر سفره آن‌ها، طرح سه‌گانه کالابرگ الکترونیکی، یارانه مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار سه دهک اول درآمدی و یارانه برای کودکان هفت دهک درآمدی جامعه که نیازمند تغذیه مضاعف هستند را در دستور کار قرار داد و اجرایی کرد.

هر کدام از این طرح‌ها برای قشر خاصی تعریف شدند تا امنیت غذایی آن‌ها از طریق یارانه ارتقا یابد یا تقویت شود. طرح فجرانه یکی دیگر از ابتکارات دولت در حوزه تشویق مردم به خرید اقلام خوراکی با قیمت پایه بود؛ به این شکل که آن‌ها سبد غذایی تعریف شده مشتمل بر ۱۱ قلم کالای اساسی را با قیمت پایه خریداری کنند.

«طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) هم‌زمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه (فردا) ادامه دارد. در این طرح اعتبار تشوقی خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق کالابرگ از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت و شرط خرید ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه برای دریافت آن اعتبار تشویقی حذف شد.

استقبال ۸۷ مردم از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی در مرحله نخست

۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات و با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابه‌التفاوت قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین شده است.

در مرحله نخست این طرح که از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد، افرادی که مشمول بودند با خرید از طریق کالابرگ الکترونیکی از فروشگاه‌های اعلام شده ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف دریافت می‌کردند. در دوره نخست وازیر طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند. در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن نیز این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفرهای نوروزی بودند.

ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین جامعه

در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامع عمل پوشانده است.

در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در ۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانجات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند. آمار مربوط به اردیبهشت ماه هنوز اعلام نشده است.

علاوه بر ارتقا امنیت غذایی مردم از این طریق، دولت به یک هدف دیگر نیز دست‌یافت. در گذشته یارانه‌بگیران عادت به برداشت یارانه نقدی و صرف آن برای امور غیر از کالاهای خوراکی داشتند؛ اما با طرح کالابرگ الکترونیکی و پس از آن طرح تشویقی «فجرانه» رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفت تا دولت به هدف خود که ارتقا امنیت غذایی است نزدیک‌تر شود.

آیا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی پایان می‌یابد؟

باتوجه‌به اینکه روز هفدهم اردیبهشت (فردا) این طرح سه‌ماهه خاتمه می‌یابد، دولت و مسئولان حوزه به دنبال این هستند که می‌توان یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی را به شکل دیگری پیش برد یا خیر. تا کنون در این خصوص اطلاع‌رسانی انجام نشده است اما با توجه به موفق بودن طرح، استقبال مردم، توزیع به موقع اقلام غذایی بدون ایجاد صف، رونق صنایع تولید مرتبط با اقلام سبد غذایی و ارتقا امنیت غذایی آحاد مردم تمدید این طرح تشویقی دور از ذهن نخواهد بود. البته با توجه به هزینه زیادی که برای دولت ایجاد می‌کند قطعا باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد و بودجه آن تعریف شود تا طرح ادامه پیدا کند.

قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته می‌بایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین می‌شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و نساجی آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • خرید ترازو دیجیتال
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • بلیط فروشی بازی تراکتور و فولاد آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط fooladfc.ir
  • بلیط فروشی بازی سپاهان و استقلال خوزستان آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط fooladsepahansport
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • بلیط فروشی بازی استقلال و ذوب آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ