Web Analytics Made Easy - Statcounter

بابک زنجانی برای فوتبالی ها چندان غریبه نیست. او که راه آهن را خرید و نامش را به راه آهن سورینت تغییر داد، مدتی هم به فکر خرید پرسپولیس بود تا از طریق قشم ایر صاحب یکی از پرطرفدارترین تیم های فوتبال آسیا شود. نام زنجانی و قشم ایر دوباره در صدر اخبار قرار گرفته است. هرچند موضوع این بار ربطی به فوتبال ندارد اما شاید مرور آنچه تابناک درباره اتهام احتمالی این هواپیمایی نوشته، خالی از لطف نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش طرفداری و به نقل از تابناک، حاشیه‌های مربوط به اموال بابک زنجانی تمام شدنی نیست و حتی بعد از تملک بخش عمده‌ای از این اموال از سوی دولت و شرکت ملی نفت به ازای مطالبات نجومی از وی، همچنان خبرساز می‌شوند.

در تازه‌ترین مورد، ابهام‌های مالی عجیبی در مورد برخی تصمیمات و اقدامات در هواپیمایی قشم ایر که سهام آن در ازای بخشی از بدهی زنجانی به شرکت ملی نفت ایران واگذار شده ـ شنیده می‌شود که ریشه در دولت گذشته دارد و به نظر می‌رسد، نیازمند ورود جدی مدیران بالادستی در دولت سیزدهم است.

ماجرا از جایی شروع شد که مالکیت و اداره این ایرلاین سابقا موفق، نوپا و سودده، به دولت واگذار شد. جنبه مثبت این اتفاق، بازگرداندن بخشی از بیت المال برای جلوگیری از اتلاف منابع متعلق به مردم بود، اما دولت که ثابت کرده، تاجر خوبی نیست، از همینجا اقدامات مخرب خود را در سه دوره پیاپی مدیریتی رقم زد، به نحوی که تصمیم گرفت چند مسیر مهم پروازی خود را در قالب قرارداد‌های چارتر به شرکت‌های خصوصی واگذار کند! آن هم خطوطی که به هیچ عنوان مشکل مسافر نداشتند و فروش آن‌ها تقریبا تضمین شده بود.

از اینجا واگذاری بدون منطق تجاری پرواز‌ها با قیمت‌های بسیار پایین نسبت به سطح بازار به چارترکننده‌ها آغاز شد و سود‌های فوق تصور برای طرف مقابل ایجاد کرد. جالب اینکه در تمام سال‌های اخیر، تنها دو سه شرکت چارترکننده خاص صاحب این امتیاز طلایی و باقی رقبا تقریبا از بازار رقابت حذف شده اند.

بد نیست دو سه نمونه از واگذاری‌های عجیب به شرکت‌های مذکور چارترکننده را با هم مرور کنیم تا متوجه حجم ارقام هم بشویم.

تفاوت ۶۰ درصدی در نرخ پرواز‌های استانبول مهرماه ۹۸

به عنوان مثال، بر اساس نامه شماره ۱۲۷۶/۱۱/۹۸ در تاریخ ۲۶/ ۰۶/ ۹۸، پرواز‌های تهران به استانبول و بالعکس از تاریخ ۰۱ /۰۷/ ۹۸ با مبلغ ۰۰۰/ ۲۰۰/ ۱۹ ریال (مجموع رفت و برگشت) به چارتر کننده واگذار شده است در حالیکه در همان دوره زمانی میانگین قیمت فروش پرواز‌های تهران – استانبول – تهران هواپیمایی قشم ایر در بازار بر اساس دیتای موجود و سرچ شده توسط خبرنگار تابناک در سایت علی بابا برابر ۰۰۰/ ۷۰۰/ ۳۰ ریال بوده که نسبت به قیمت واگذاری ۶۰ درصد بیشتر است!

تصویر نامه اعلام نرخ پرواز به چارتر کننده در مهرماه ۹۸

فاصله فاحش بین نرخ فروش و واگذاری در پروازهای استانبول مرداد ۹۷

متوسط قیمت فروش پروازهای قشم ایر در مسیر تهران استانبول در مرداد سال ۹۷ برابر ۰۰۰/ ۸۰۰/ ۲۷ ریال است. در همین بازه زمانی، متوسط قیمت واگذاری این پروازها به چارتر کننده برابر ۰۰۰/۰۰۰/ ۱۵ ریال است که نشان می دهد قیمت فروش در بازار ۸۵ درصد بیشتر از قیمت واگذاری به چارترکننده است. اسناد قیمت این واگذاری در ایرلاین موجود بوده و از طریق مرجع ذی صالح قابل دسترسی است.

اختلاف ۸۵ درصدی در نرخ پروازهای استانبول مرداد ۹۸

بر اساس نامه شماره ۸۲۵/۱۱/۹۸ در تاریخ ۲۵/ ۰۴/ ۹۸ از هواپیمایی قشم ایر به چارترکننده پرواز، قیمت مسیر تهران – استانبول – تهران برابر ۰۰۰/ ۵۰۰/ ۱۷ ریال اعلام شده است، در حالی که باز هم بر اساس دیتای موجود در سایت منبع خبرنگار تابناک، قیمت فروش این پرواز در بازار در همان بازه زمانی، میانگین برابر ۰۰۰/ ۵۰۰/ ۳۲ ریال بوده که نسبت به قیمت واگذار شده به چارتر کننده ۸۵ درصد بیشتر است!

 تصویر نامه اعلام نرخ پرواز به چارتر کننده در مرداد ۹۸

 

تعدیل قیمت و شرایط به نفع چارترکننده ی برنده، بعد از برگزاری مزایده!

ولی ماجرای ابهام‌ها در هواپیمایی قشم ایر به همین انحصار عجیب ختم نمی‌شود و موضوع وقتی جالب‌تر می‌شود که در پی اعتراض شدید شرکت‌های کوچک و بزرگ فعال در بازار، این شرکت برای واگذاری پرواز‌ها، اقدام به برگزاری مزایده می‌کند؛ از چینش برخی شرایط به سود چارتر کننده که بگذریم، به داستان بعد از اعلام برنده مزایده می‌رسیم.

در پی برگزاری مزایده دو شرکت حاضر، در دو مسیر برنده رقابت شدند، اما با آغاز موج کرونا، یکی از دو شرکت برنده ـ که مسیر استانبول را در اختیار داشت. به دلیل اجرای مفاد قرارداد و زیان دهی میلیاردی، ورشکست شد و اجبارا کنار کشید؛ اما شرکت بعدی که شامل الطاف ویژه قشم ایر شده بود، هیچ پروازی به مسیر شهر‌هایی که بر عهده گرفته بود (شهر‌های ساحلی ترکیه) انجام نداد و در واقع خود را مجبور به انجام تعهدات ندید. جالب اینکه این شرکت خاص، پس از ورشکست شدن شرکت اول، بدون مزایده جدید پرواز مسیر استانبول را هم تصاحب کرد!

از دیگر خدمات طلایی به چارترکننده، باطل کردن بدون جریمه پرواز‌هایی است که سخت به فروش می‌رسند! یعنی چارترکننده بدون جریمه شدن، پرواز‌هایی را که در فروش آن‌ها با قیمت دلچسب مشکل دارد، باطل می‌کند؛ یک معامله سراپا سود، با ریسک بسیار کم! در واقع زمانی که بازار ریسک ندارد و فروش با قیمت مناسب انجام می‌شود، چارتر کننده پرواز را نگه داشته و سود می‌برد و در زمانی که فروش با ریسک و ضرر مواجه می‌شود، ظرفیت چارتر را کم می‌کند و ظرفیت خالی را به حساب ایرلاین می‌آورد و یا کلا پرواز را کنسل می‌کند.
حال می‌رسیم به اصل موضوع؛ یعنی پایان دوره قرارداد قشم ایر با برندگان مزایده قبلی در ماه جاری. به نظر می‌رسد ابطال قرارداد با این دو شرکت خاص، که توسط خانم الف و آقای خ مدیریت می‌شوند، برای مدیران فعلی هلدینگ تابعه شرکت نفت تصمیم آسانی نبود و شاید آن‌ها با لحاظ کردن محدودیت‌های حقوقی طی چند ماه گذشته، دست به فسخ قرارداد نزده اند؛ اما حالا که مدت قرارداد تمام شده، شنیده‌های جدی حاکی از احتمال تمدید بدون مزایده قرارداد تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۱ یعنی دقیقا فصل اوج پرواز‌ها و مسافرت هاست!

در این میان شایعه تغییرات مدیریتی در هواپیمایی قشم ایر و معرفی مدیرعامل جدید طی هفته‌های آتی، باعث شده تا نگرانی‌های زیادی برای شرکت‌های فعال و خواهان رقابت آزاد و برابر در بازار ایجاد شود که مبادا در فرصت رو به پایان مدیر فعلی، تعهدی جدید برای قشم ایر ایجاد شود.

هنوز مشخص نیست این مهلت اضافه چهار ماهه براساس چه مجوزی در شرف رخ دادن است؟ امتیازی که از تشریفات واگذاری فرصت‌های دولتی خارج است و جلوگیری از آن توسط دستگاه‌های مسئول ضرورت دارد.

قاعدتا با نگاه انقلابی و فساد ستیز مدیران رییس جمهوری فعلی سیدابراهیم رییسی، توقع می‌رود که وزارت نفت قبل از رقم خوردن هر اتفاق شائبه داری، به این مساله ورود کرده و مانع رقم خوردن کاری خلاف قانون در این زمینه شود.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: هواپیمایی قشم ایر چارتر کننده قیمت واگذار قیمت فروش برابر ۰۰۰ نرخ پرواز واگذار شد پرواز ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۵۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حالا وقت رفتن شاگرد سابق گواردیولا است؛ چرا آرسنال باید گابریل ژسوس را در تابستان بفروشد؟

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در سال ۲۰۲۲ گابریل ژسوس، مهاجم تیم ملی فوتبال برزیل با این انگیزه منچسترسیتی را ترک کرد، از شاگردی پپ گواردیولا دست کشید و به آرسنال پیوست که سال‌ها در خط آتش قرمزپوشان گل بزند و بدرخشد.

هدفش این بود که راه فوروارد‌های بزرگی مثل آلکساندر لاکازات، نیکولاس آنلکا، رابین فان پرسی، اولیویه ژیرو، پیرامریک اوبامیانگ، نیکلاس بنتنر، لوکاس پودولوسکی و ... را در پیش گرفته و در تیم لندنی جاودانه شود. در آن موقع میکل آرتتا، سرمربی اسپانیایی تیم با خوشحالی می‌گفت: «گابریل دنیای ما را تغییر می‌دهد».

اما حالا دیده می‌شود دنیای آرسنال دوباره در حال تغییرکردن است. چرا که بعد از گذشت این مدت کم، صحبت از واگذاری و فروش مهاجم ۲۷ ساله به تیم دیگری در میان است. گویا توپچی‌ها آمادگی دارند در تابستان در صورت دریافت پیشنهادی مناسب، فوروارد یک متر و ۷۵ سانتیمتری را ۲۰۲۴ به فروش برسانند.

این اتفاق در حالی ممکن است رخ دهد که او با مبلغی حدود ۵ میلیون یورو از تیم تحت هدایت گواردیولا در پایان فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۱ به خدمت گرفته شد. در فصل جاری ستاره متولد سائوپائولو ۳۳ بازی برای تیمش انجام داده که آمار ۸ گل زده و ۷ پاس گل را از خود برجای گذاشته است. هرچند گفته می‌شود ارزشی بالغ بر ۷۰ میلیون یورو دارد و تا سال ۲۰۲۷ با تیم لیگ برتری تحت قرارداد است.

*فروشی بحث انگیز

این موضوع که آرسنال نام مهاجم برزیلی را در فهرست فروش می‌گذارد، دلایل متعددی دارد.لژیونری که ابتدای حضورش در تیم تحت امر آرتتا عملکرد بسیار خوبی داشت، در مجموع نتوانسته انتظاراتی که از یک «مهاجم هدف» است، را برآورده کند.

پرتال معتبر اتلتیک در گزارشی عنوان کرده، یکی از دلایل واگذاری وی، موضوع مصدومیت‌های فراوان و تمام نشدنی ژسوس است؛ همان اتفاقی که به خصوص در اوقات پرفشار و حساس فصل، دست سرمربی تیم را خالی گذاشته و آرسنال بدون مهاجم نوک حمله واقعی به جنگ رقبا رفته است.

بازیکن پیشین آبی آسمانی‌ها البته در ماه آوریل فاش کرد هنوز از مصدومیت زانو که در جام جهانی ۲۰۲۲ به آن دچار شد، رنج می‌برد.گابریل در آن مصاحبه گفت: «در بهترین دوران فوتبالم، به جام جهانی رفتم و در نهایت مصدوم شد. حالا هم بعد از گذشت ۲ سال همچنان مشکل درد زانویم را حس می‌کنم»

وی هرچند همانند توماس پارتی، تاکه هیرو تومیاسو و فابیو وییرا دوره آخرین مصدومیت را پشت سرگذاشته، اما نتوانسته همانند این گروه، به آمادگی برسد.

طبق همان گزارش منتشرشده مصدومیت‌های پرتکرارش، به برنامه‌های تاکتیکی که آرتتا برای پیشبرد و موفقیت تیم در مسابقات متعدد داشته لطمه زده است.طبق آنچه اتلتیک می‌نویسد احتمال این که برای درمان قطعی، ستاره برزیلی زانوی خود را به تیغ جراحان بسپارد، وجود دارد. در واقع انجام عمل نه فقط باعث می‌شود مسابقات کوپا آمریکا را با تیم کشورش از دست دهد بلکه حتی منجر به دوری از تمرینات آماده سازی پیش فصل جدید با لندنی‌ها خواهد شد.

*مردی در سایه هاورتس

دلیل دیگری برای فروش مهاجم تیم ملی برزیل توسط باشگاه لندنی، عملکردش بوده که به خصوص در فصل جاری همواره در سایه «کای هاورتس»، گلزن آلمانی قرارگرفته است.

به همین دلیل از ماه ژانویه تنها ۲ بار از ابتدا در ترکیب تیمش در رقابت‌های لیگ برتر انگلیس به میدان رفته و هاورتس در جلسه‌های تمرینی و مسابقات، آنقدر خوب کارکرده که حالا به مهاجم اول آرسنالی‌ها تبدیل شده است.

در واقع تیم با حضور مهاجم ژرمنی، نتایج بسیار خوبی گرفته که توانسته رقیب برزیلی اش را به مرد ثابتی روی نیمکت تیم تبدیل کند.

*بازیکنی که مورد اقبال هواداران نیست

همانگونه که گفته شد، فروش احتمالی مهاجم نیمکت نشین دلایل متفاوتی دارد از جمله این که ژسوس نتوانسته در مدت حضورش نزد تیم مورد اقبال هواداران بیشمار قرارگیرد.

روزنامه دیلی استار در این باره می‌نویسد یکی از اصول باشگاه آرسنال در زمینه نقل و انتقال بازیکن، از گذشته تا به حال به خدمت گیری ستاره‌هایی بوده که مورد حمایت گسترده هوادار قرارگرفته و راهی به دل آنها پیداکنند.

اما لژیونر پیشین سیتیزن‌ها با دور افتادن از ترکیب تیمش، در فضای حمایتی هواداران قرارنگرفته و احساس می‌شود نتوانسته با عملکردش، آنها را راضی و خرسند کند.

*دنیای مبهم این روز‌های ژسوس

پرتال ترانسفرمارکت در مورد وضعیت مبهمی که ستاره بحث انگیز در تیم انگلیسی با آن مواجه شده، می‌نویسد:«ژسوس که آینده روشنی برایش در لندن تصور نمی‌شود، مجبوراست عملکرد کلی خود در دو سال گذشته مرورکند تا متوجه شود چرا جدایی اش از تیم کنونی و ورزشگاه امارات، تا حد زیادی محتمل است. وقتی در فصل جاری، فقط در لیگ برتر ۴ گل زده، نباید از نشستن روی نیمکت، شکایت کند. در واقع ضعف آمادگی او با بهترین عملکرد «کای هاورتز» در آرسنال همزمان شده، زیرا می‌بینیم ملی پوش آلمانی در ۱۵ بازی اخیر خود ۸ گل زده و ۵ پاس گل نیز داده است. با در نظرگرفتن همه امور، حالا توپچی‌ها به جذب مهاجمی جدید در پنجره نقل و انتقالاتی تابستان مرتبط شده و به نظر می‌آید ژسوس نیز در لبه پرتگاه فروش قرارگرفته است.

*دلیل فروش ژسوس

جیمز شرمن، گزارشگر مطرح مطبوعات انگلیس در گزارشی تحت عنوان «چرا آرسنال باید ژسوس را در تابستان سال جاری بفروشد؟» می‌نویسد:«در حالیکه ۳۵ هفته از فصل جاری لیگ برتر سپری شده، آرسنال با ۸۰ امتیاز صدرنشین است و در فاصله ۳ هفته تا پایان فصل بعد از منچسترسیتی (۷۹ امتیاز با ۳۴ بازی) از شانس بالایی برای قهرمانی برخوردار است، اما با زدن ۸۵ گل، بیشترین تعداد گل زده را در مسابقات داشته است. در این حال، هاورتس، با وجودی که به طور ذاتی مهاجم نوک حمله نیست، توانسته گل‌های زیادی را برای تیمش بزند. حتی وینگر‌های نظیر بوکایو ساکا، گابریل مارتینلی و لئاندرو تروسارد هم با گل‌های خود، حریفان را تهدید کرده اند. اما ژسوس با فاصله بعد از همه آنها قرارگرفته است.»

این تحلیل گر همچنین عنوان کرد: «آرتتا و مدیران تصمیم گیرنده در باشگاه، با یک بررسی سریع هم می‌توانند ارزیابی کنند ژسوس در عمل هیچ تاثیری بر روند نتیجه گیری تیم نداشته و بهتر است پول زیادی که بابتش صرف شده، با واگذاری به تیمی دیگر، همینطور با سرمایه گذاری بر روی مهاجمی دیگر، به گردش درآید.»

*گزینه‌های جانشینی مهاجم همیشه مصدوم

به اعتقاد رسانه‌های نزدیک به باشگاه، احتمال فروش این مهاجم در پایان فصل زیاد است چرا که باشگاه متوجه شده با وجود به ثمررساندن بیشترین تعداد گل‌ها در لیگ برتر، حتی در بزرگترین بازی ها، مانند پیکار یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا با بایرن مونیخ، یا تساوی بدون گل اخیر مقابل منچسترسیتی، چقدر از «گل نزدن» خط حمله خود چقدر رنج برده اند.

بنابر این یکی از راه‌هایی که آرسنال می‌تواند برود و برای فصل بعد از نظر گلزنی، پیشرفت کند، خرید مهاجم هدف جدیدی است.

از این رو است که اکنون همین رسانه‌ها عنوان می‌کنند، فوروارد‌های مثل آلکساندر ایزاک، ویکتور گیوکرس و بنجامین ششکو در رادار باشگاه قرارگرفته اند.البته پرواضح است خرید چنین گلزنانی، هزینه انتقال هنگفتی دربردارد. بنابر این باشگاه پرسابقه راهی جز واگذاری ژسوس برای آزادکردن پولش و سرمایه گذاری جدید ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیرعامل هوادار: امتیاز تیم ما فروخته نمی‌شود
  • تکذیب فروش امتیاز باشگاه هوادار از سوی مدیرعامل
  • خرید باشگاه هوادار یک شایعه تبلیغاتی بود!
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • پلیس کانادا سه هندی را به اتهام قتل رهبر سیک‌ها بازداشت کرد
  • حواشی پرسپولیس - سپاهان تمامی ندارد؛ فدراسیون وارد عمل شد!
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • حالا وقت رفتن شاگرد سابق گواردیولا است؛ چرا آرسنال باید گابریل ژسوس را در تابستان بفروشد؟